Kuvar

Apple’i iPhone 6S nutitelefonil on rohkem RAM’I võrreldes eelnevaga

Igal aastal avalikustab Apple uue iPhone nutitelefoni, aga avalikustamise ajal ja pärast seda ei ole ettevõte nõus avaldama mõningaid andmeid telefoni sisu kohta. RAM mälu (operatiivmälu) on üks nendest. Selleks, et teada saada kui palju operatiivmälu iPhone 6S’il on, tuleb kasutusele võtta mõned tööriistad ja nutitelefon lahti lammutada.

Pärast iFixit’i lammutamist selgus, et nagu arvati juba ammu, kasutab iPhone 6S 2GB operatiivmälu, mis on võrreldes teiste tootjate telefonides oleva operatiivmäluga võrreldes üsna väike number. Vähemalt hea on see, et iPhone 6S kasutab kiiremaid LPDDR4 tüüpi mälumooduleid, iPhone 6-l olid kasutuses LPDDR3 tüüpi mälud.

 

Näiteks 2013. aastal oli Samsung Galaxy S4-l 2GB mälu. Apple on alati protsessori gigahertsides ja ekraani resolutsioonilt olnud konkurentides tagapool, aga nüüd astus Apple vähemalt ühe sammu edasi, et konkurentidele järgi jõuda, kuigi konkurentidel on ka iPhone 6S’il olevast 2GB’ist hulganisti rohkem operatiivmälu.

iPhone 6S’il olev suuremamahuline operatiivmälu on igati ära põhjendatud: nii saab hoida korraga lahti palju erinevaid rakendusi ilma jõudlust kaotamata ja samuti veebilehtisejas vahekaarte vahetades ei pea ootama kuni leht laadib sisu ära, vaid eelmisest vahekaardi vaatamisest on RAM’ile salvestatud veebisait, et teha kõike kiiremini.

 

Allikas: iFixit