Kuvar

LG tutvustas põnevaid lennujaamaroboteid

LG tutvustas sel nädalal Las Vegases toimuval tehnikamessil CES 2017 uusi intelligentseid roboteid. Seeriasse kuuluvad nii kodurobot kui ka kõrgtasemel robotid lennujaamades ja teistes avalikes kohtades kasutamiseks.

Hub Robot – nutikodu valitseja

LG Hub Robot ühendub koduste nutiseadmetega ning kasutab Amazon Alexa hääljuhtimise tehnoloogiat õhukonditsioneeri sisse lülitamiseks, kuivatusprogrammi muutmiseks või teiste majapidamistööde tegemiseks.

Hub Robot on varustatud interaktiivse ekraaniga, mis näitab erinevat informatsiooni alates külmkapi sisust kuni retseptide ja audio valmistamisjuhenditeni. Lisaks on robot äratuskella eest, suudab mängida muusikat, luua meeldetuletusi ja pakkuda ilmateadet ning liiklusuudiseid.

Kodurobot oskab suhelda ka kõikide pereliikmetega. Ta võib liikuda ja pöörelda koha peal ning väljendada emotsioone, kuvades vastava näoilme oma ekraanile.

Hub Robot suudab kasutajate lihtsatele küsimustele vastata peanoogutusega. Samuti saab robot aru, kui pereliikmed kodust lahkuvad, tagasi naasevad või magama lähevad.

Kuna tehisintellekt suudab tänu kaamerale eristada ka pereliikmete nägusid, siis võib iga pereliige endale erineva tervituse programmeerida.

Hub Robot töötab paremini toas, kus pereliikmed kõige rohkem aega veedavad. Minirobotid, mis toimivad Hub Roboti käepikendusena ning suudavad sellega sarnaseid toiminguid läbi viia, võib asetada muudesse tubadesse.

Giid-robot viib eksinud reisija õigesse väravasse

Lennujaama giid-robot, mis jõuab esimesena Seoul Incheoni rahvusvahelisse lennujaama on reisijate intelligentne assistent, mis oskab vastata küsimustele neljas keeles: inglise, hiina, jaapani ja korea. Lihtsa reisija pileti skaneerimisega suudab robot pakkuda üksikasjalikku teavet pardalemineku aja, värava asukoha ning isegi ilma kohta reisija sihtkohas. Lennujaama robot jagab juhiseid lennujaama sees olevatesse sihtkohtadesse jõudmiseks koos eeldatava distantsi ja ajakuluga ning suudab isegi eksinud või hilinenud reisijaid vajalikesse väravatesse saata.

Koristusrobot, mis teab oma asukohta

LG lennujaama koristusrobot on varustatud suure tolmukasti, mitmete harjade ja mootoritega ning on võimeline koristama keraamilisi plaate ja vaibaga kaetud põrandaid. Robotil on mitu kaamerat ja nutisensorid, mis tagavad turvalise, efektiivse ja suure jõudluse ka kõige rahvarohkemates lennujaamades.

Pidevalt töötavad tundlikud põrkerauad ning andurid kasutavad valgust ja mahtu (LIDAR) takistuste tuvastamiseks. Tänu SLAM tehnoloogiale teab robot ka alati oma asukohta.

Perfektselt muru niitev robot

LG mururobot on ideaalne abiline erinevates aedades, sest oskab väga täpselt, usaldusväärselt ja turvaliselt muru niita.

Robot on varustatud paljude arenenud andurite ja kaitseraudadega nagu lennujaama robotki. Nii teab tehisintellekt alati oma asukohta ning tunneb takistusi nagu puud või hekid. Mururobot on disainitud kiiresti liikuva teraga, et maksimeerida lõikamisjõudlust ning saada seeläbi ideaalne muru.