Kuvar

E-smaspäev ahvatleb uute sooduspakkumistega juba täna

Täna, 9. mail toimub kolmandat korda Eesti suurim e-ostlemise päev ehk E-smaspäev, kus erinevad veebipoed teevad klientidele väga häid pakkumisi.

E-smaspäeva eesmärgiks on pakkuda tarbijatele 24-tunni jooksul veebipoodides eriti häid soodustusi ja seeläbi suurendada Eesti e-poodide tuntust. Sel aastal osaleb kampaanias 118 e-poodi, nende seas nii tuntud tegijaid kui alles alustavaid e-kauplejaid. E-smaspäeval avab Coop Eesti ametlikult e-poe.

E-smaspäeva idee autorid on Silver Hage ja Matthias Vutt ning esmakordselt toimus E-smaspäev 10. novembril 2014. aastal. „E-smaspäeval pakuvad väga paljud Eesti e-kauplejaid tarbijatele laialdaselt sooduspakkumisi ja tasuta transporti, mis muudavad e-ostlemise veelgi mugavamaks ja atraktiivsemaks,“ selgitas Hage.

2015. aastal oli E-smaspäeval osalevate e-poodide hinnanguline läbimüük kuni miljon eurot. Maksimaalne e-poe läbimüük oli E-smaspäeval üle 96 000 euro, müügikäibe mediaan oli 1091 eurot. E-smaspäev kasvatas oluliselt e-poodide külastatavust (mediaan +97% võrreldes nädal varasema esmaspäevaga), maksimaalne külastatavuse kasv oli +2000%. Läbi mobiilsete seadmete tuli keskmiselt 18% e-poodide kogukäibest. Külastajate hinnangul oli tegemist hea algatusega, mis aitas avastada uusi kodumaiseid e-poode ning säästa nii hindadelt kui postikulult.

E-smaspäev toimub iga aasta maikuu ja novembrikuu teisel esmaspäeval. Kampaania keskkond asub siin, kust leiab infot kõigi osalevate e-poodide kohta. Pakkumised avalikustatakse 9. mail kell 00:00 ning on nähtavad keskööni. Kampaania korraldaja on Eesti E-kaubanduse Liit, mis ühendab enam kui 160 e-kauplejat ja teenusepakkujat.