Põhjalikud arvustused

Arvustus: Samsung Galaxy Tab S2

2

Samsung otsustas käesoleva aasta suvel uuendada enda kallimate S-tooterivi tahvelarvutite seeriat uue tahvliga, millel nimeks Samsung Galaxy Tab S2. Sõltuvalt mudelist on nime lõpus veel number 9,7 või 8.0, mis näitab ekraani suurust, sest seda tahvelarvutit on saadaval kahes erinevas suuruses. Samuti saab soetada mobiilse andmesidega versiooni ja tavalise WIFI versiooni, mis on soodsam.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Olulisemad tehnilised näitajad:

  • 9.7-tolline 1536 x 2048p ekraan
  • Quad-core 1.9 GHz & quad-core 1.3 GHz protsessorid
  • Muutmälu 3 GB & sisemälu 32GB
  • 8 MP tagakaamera ja 2 MP esikaamera
  • Mõõtmed: 237.3 x 169 x 5.6 mm
  • Kaal: 389g (WiFi versioon) / 392g (mobiilse andmesidega versioon)
  • Android OS, v5.0.2 Lollipop & Samsung TouchWiz
  • 5870 mAh aku
  • Lisaomadused: mälukaardipesa & sõrmejäljelugeja

Osta saab:

Tele2 (ainult LTE+WIFI versioon), Eesti Telekom (ainult LTE+WIFI versioon), Elisa (ainult LTE+WIFI versioon)

Lisainfot saab:

www.samsung.com/ee (WIFI versioon), www.samsung.com/ee (LTE+WIFI versioon)

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Kui Tab S2 esimest korda kätte võtta, on kohe tunda tükikest Samsungit, sest seadme disain ja kodunupud on võetud vanematelt mudelitelt.

Kui võrrelda S2 näiteks Tab 4 10.1-ga, siis tundub S2 tahvel kvaliteetsem ja teise kujuga. Lisaks on arvuti niivõrd õhuke, et see on isegi uusimatest iPad’idest õhem, aga ehituskvaliteedi osas Samsungist Apple’ile vastast pole, sest iPad’i alumiiniumi asemel on Tab S2 ehitatud ainult plastikust.

Samsung Galaxy Tab S2 tehnikapilk lehelt (1 of 6)

Minu jaoks pole plastikust tahvelarvuti midagi hullu, sest tahvlit ma väga tihti niikuinii ei kasuta. Arvan, et 9,7-tollise ekraaniga mudel on parim filmide vaatamiseks tahvelarvuti suuruse tõttu, sest see mahub enam-vähem hästi kätte, aga ekraan on 4:3 kuvasuhtega, mis on üsna halb, sest peaaegu kõik filmid on tehtud laiekraanile. Nii võib tihti juhtuda, et ligikaudu pool ekraani, on kasutult tühi (üleval ja all olevad mustad ekraaniääred).

Samsung Galaxy Tab S2 tehnikapilk lehelt (4 of 6)

Õnneks on Samsung lisanud Multitasking võimaluse, millega saab mitut rakendust koos kasutada. Nii on võimalik vaadata korraga näiteks YouTube’is videot ja kõrval lugeda e-kirju.

Tarkvara juures tasub kindlasti mainimist, et seadmel on peal Android 5.0.2 Lollipop operatsioonisüsteem koos Samsungi TouchWiz’iga, mille kasutamine nõuab alguses pisut harjumist.

Samsung Galaxy Tab S2 tahvelarvuti 9,7-tollisel ekraanil on üllatavalt suur resolutsioon – 1536×2048 pikslit. Võrreldes resolutsiooni iPad Mini 4-ga, selgub, et see on sama. Tahvelarvutitel peakski olema üsna suure resolutsiooniga ekraanid, sest mida suurem on ekraan, seda rohkem on vaja piksleid, et pilt näeks hea välja. Käesoleva tahvli ekraani kohta saan öelda vaid kiidusõnu. Pilt on selge ja terav ning sellega sain hästi tegeleda blogimisega, mida olen varem teinud süle- ja lauaarvutites.

Samsung Galaxy Tab S2 tehnikapilk lehelt (5 of 6)

Kiidusõnu jätkub ka seadme jõudluse jaoks. Nõudlikumate mängude, nagu Modern Combat 5 ja Asphalt 8, mängimisel probleeme ei esinenud. Hea jõudluse ja kiiruse tagavad seadmes olevad Quad-core 1.9 GHz & quad-core 1.3 GHz protsessorid koos 3 GB muutmäluga.

Oluliseks näitajaks filmide vaatamisel ja mängude mängimisel on kõlarid. Kurvastuseks ei asu kõlarid seadme ees – sealt oleks heli kõige paremini kuulda. Kõlarid asuvad tahvli alumisel äärel. Neid on kaks ning need suudavad esitada väga valju heliga muusikat.

Samsung Galaxy Tab S2 tehnikapilk lehelt2 (1 of 1)

Akukestvus suutis mind jällegi üllatada. Kui kasutasin päeva jooksul seadet üsna aktiivselt  (vaatasin filme ja surfasin veebis), siis päeva lõpuks oli akut järgi umbes 40%, mis on minu jaoks väga positiivne. Aku teeb ka head tööd ooterežiimil, sest ühe ööga langes akumaht vaid 1%. Aku mahutavus on numbriliselt 5870 mAh. Võrdlusena on keskmise nutitelefoni aku mahutavus alla 3000 mAh.

Tahvelarvuti puhul ei tohiks olla suureks ostuargumendiks kaamera, sest kes ikka läheb pilte tegema sellise seadmega, mis ei mahu ühte kätte ära… Igatahes on tagakaameral 8 megapikslit ja esikaameral 2,1.Tagakaamera suudab salvestada ka 1440p videot, mida saab originaalresolutsiooniga pärast uuesti vaadata. Kaamerarakendus on muidu üsna algeline, aga seal on ligikaudu 10 erinevat filtrit piltidele. Samuti on võimalus teha mingist objektist ruumiline vaade, mille sees saab pärast tahvelarvutit liigutades ringi liikuda.

S2 kaalub 389 grammi, mis on täpselt paras raskus, et seda oleks mugav ka pikemate filmivaatamiste ajal käes hoida.

Viimaseks toon välja hea omaduse, mis võiks igal nutiseadmel olemas olla – selleks on sõrmejäljelugeja. S2 tahvelarvuti sõrmejäljelugeja toimib laitmatult. Sõrmejälje algseadistamine võtab küll paar minutit aega, aga see on seda väärt, sest lugeja tuvastab sõrmejälje igat pidi ning see käib üsna kiiresti.

Samsung Galaxy Tab S2 tehnikapilk lehelt (6 of 6)

Kellele on see loodud?

Nendele, kes soovivad endale esimest tahvelarvutit, võiksid soetada mõne väiksema ja kordades soodsama mudeli. Aga neile, kel on 500 eurot kõrvale pandud ja soovivad hästi toimivat, kerget ja hea ekraaniga tahvlit filmide vaatamiseks ja veebi sirvimiseks, on Samsung Galaxy Tab S2 hea valik – sest selle hinna eest saate täiesti korraliku masina. Tegu on väga hea tahvelarvutiga, aga kuna nutitelefonid on läinud juba niivõrd suureks, et nendega saab kõik ära tehtud, siis ei ole igaühel suurt tahvelarvutit enam eraldi vajagi.

Plussid ja miinused:

  • Ekraan
  • Jõudlus
  • Kaamera
  • Kerge kaal
  • Sõrmejäljelugeja
  • Stereokõlarid
  • Akukestvus
  • Hind
  • Multitasking
  • Võimalus produktiivsust tõsta, ostes juurde klaviatuuridoki ja muid lisaseadmeid
  • MicroSD mälukaardipesa

 

  • Ehituskvaliteet
  • Kõlarite asukoht võiks parem olla
  • Tegu võiks olla laiekraaniga

Samsung Galaxy Tab S2 tehnikapilk lehelt (2 of 6)

[/one_half_last]

Kui leidsid kirjavea, palun anna meile sellest teada, märgistades kirjavea ja vajutades samal ajal alla klahvid Ctrl ja Enter.

LG tegi maailma suurima OLED ekraani

Eelmine lugu

Arvustus: Apple iPhone 6S

Järgmine lugu

Sulle võib ka meeldida: